logo11
SEP
2017

RIOFLUSH rioolreiniging werkend op Aqua Nederland/Rioleringsvakdagen

 

Dit jaar staat onze stand op Aqua Nederland/Rioleringsvakdagen in het teken van ons RIOFLUSH automatische en energievrije reinigingssysteem voor (DWA) riolen en ‘dode einden’ van het riool. Bezoek ons op stand E128 (naast IKN) en overtuig u van de spoelkracht en effectiviteit. U mag het zelf testen!

Eerder dit jaar was RIOFLUSH genomineerd voor de RIONEDinnovatieprijs 2018. Deze volautomatische en energievrije spoeltank verzamelt regen- of lekwater om riolen met krachtige vloedgolven te spoelen. De grote hoeveelheid water die in enkele seconden uitstroomt heeft veel sterker reinigend effect dan het gebruikelijke aansluiten van kolken of dakafvoeren. Verstoppingsgevoelige delen van het riool kunnen zo continu onderhouden worden met weinig water.

 test in Alkmaar 

  gereed voor plaatsing in Heemskerk

 rioolspoeling in Nijmegen

 

 

 

Steeds meer riolen worden gescheiden om de afvoer van regenwater naar de zuivering tegen te gaan. Dit heeft gevolgen voor de stroomsnelheid in het DWA riool. Waar gemengde riolen bij hevige regenval schoongespoeld worden, gebeurt dat bij gescheiden riolen niet.

Rioflush gebruikt minimale hoeveelheden regenwater voor krachtige spoelingen. Het systeem bestaat uit een tank met een vlottergestuurde afvoerklep, die normaal gesloten staat. De tank wordt gevuld met regen- of lekwater. Wanneer de maximale vulling (vanaf 100 liter) bereikt is, schiet de klep open. Het water stroomt uit met snelheden van 30-50 l/s, wat een vloedgolf in het riool veroorzaakt. Dit voorkomt accumulatie van afzetting. De spoelkracht kan zelfs bestaande blokkades opheffen. De klep vergrendelt automatisch waarna het opsparen van spoelwater weer begint.

Het spoelsysteem kan als complete module in een gewone inspectieput worden gehangen of als nieuwe put worden geplaatst. Aansluiting op – bijvoorbeeld – een nabijgelegen straatkolk levert honderden spoelingen per jaar. Ook lekwater of andere bronnen kunnen met de Rioflush omgezet worden tot vloedgolfspoelingen. Naast het spoelen van riolen kan het systeem ook worden toegepast voor het schoonhouden van putten voor overstortdrempels om vuilemissie bij overstorting te verminderen.

Zie voor meer informatie en een filmimpressie de Rioflush pagina op onze site: klik hier