logo12
JUN
2017

AQA’s werk voor rioleringsbeheer gaat verder: ‘BBB-watch’

Niet Baywatch, maar BBB-watch. Een typisch voorbeeld van AQA’s praktische ondersteuning voor rioleringsbeheer. Onder andere voor Gemeente Heemskerk.

Vrijdagochtend 9 juni. Het begint fors te regenen. ‘Eens even kijken wat er in BBB Smidse gebeurt, zou het tot overstorting komen? Dan kunnen we controleren of de recente aanpassingen aan de besturing goed werken’.

AQA begeleidt de ombouw van besturingssoftware. De programmeurs van het bedrijf dat de aanpassingen van hoofdpost en lokale besturingen levert, krijgen de voorwaarden aangeleverd van AQA. Als de besturing omgebouwd is wordt het programma op locatie met fysieke niveaus getest. Niet overbodig, want randvoorzieningen blijken gevoelig te zijn voor de grillige gedragingen van het riool.

Meekijken naar de gebeurtenissen tijdens de overstortingen is leerzaam en laat meer zien dan tabellen met niveaus en draaiuren. Zo wordt telemetrie optimaal benut. Correctie weergave van de gebeurtenissen maakt de informatie uit het riool waardevoller.

AQA’s ondersteuning voor rioleringsbeheer omvat – o.a. – controle en correctie van besturingen, kalibratie van niveaumeting, schijfmeting van gemalen, en inspectie en onderhoud van installaties.

AQA 750 – meer voor rioleringsbeheer