logolamellenafscheiders op locatie gebouwd in de Westerscheldetunnel

Hydrocompact lamellenafscheiders op locatie gebouwd in de Westerscheldetunnel

Kenmerken:
– 2 hoogrendement lamellenafscheiders
– naderhand ingebouwd in de tunnelkelders
– berging en afvoerbeheersing gebruik makend van de kelderafmetingen
– lozing op oppervlaktewater <5 mg/l onopgeloste delen
– zorgvuldig geplande installatie onder streng veiligheidsregime

WST-REF

Een van de grootste uitdagingen voor behandeling van afstromend water was de opdracht die wij in 2004 ontvingen om het run-off water van de toeritten en lekwater in de Westerscheldtunnel te behandelen om het aan de strenge lozingseisen te laten voldoen.

Het hoge rendement behalen met Hydrocompact afscheiders was op zich niet moeilijk, waar wel om hoog rendement afscheiders met een nuttig volume van 20 m3 in de waterkelders te plaatsen via een toegangsluik van 0,85 x 1,10m!

De oplossing die wij bedachten is samenstelling van de afscheiders met kunststof segmenten met gebruikmaking van de hoogwaardige betonnen kelderwanden. Zo werden de vloeistofdichte tanks gemaakt, die in de kelder zijn opgebouwd samen met de lamellenpakketten en overige onderdelen voor de goede afscheiding van zeer kleine zwevende delen en olie. Tevens werd een oplossing bedacht voor de afvoerbeheersing bij de allergrootste regenbuien waarop de kelders zijn ontworpen (T=250). Naast het ontwerp is een installatieplan gemaakt, waarbij rekening moest worden gehouden met de strenge veiligheidsvoorwaarden en beperkte toegangsmogelijkheden.