logo03
DEC
2018

Vervanging lamellen van decanter bij SPGPrints

SPGPrints in Boxmeer heeft recent AQA het lamellensysteem van een grote decanteertank laten vervangen. Deze afscheider maakt deel uit van de chemisch-fysische behandelingsinstallatie voor verwijdering van zware metalen.
De decanter is zo’n 20 jaar geleden in gebruik genomen en was uitgerust met glasvezelversterkt kunststof platen. Via een wisselsysteem werden deze elke vijf jaar vernieuwd. Het GVK blijkt op termijn aangetast te worden. SPGPrints benaderde vier leveranciers voor nieuwe lamellen, waaruit AQA met name op deskundigheid geselecteerd werd.
AQA ontwierp en leverde de nieuwe prefab frames met kokervormige TUBEdek lamellenpakketten. Onmiddellijk na plaatsing is verlaging van de restconcentraties geregistreerd tot ruim onder de streefwaarde.


OV-FLEX-DV in één van de twee compartimenten

In het kader van AQA’s advisering werd ook het beheer van de installatie besproken, met name de opvallende piekbelasting na de weekendstop. Het advies om temperatuurverschillen te gaan beheersen, lijkt hiervoor goede resultaten te geven.

Voor meer informatie over opwaardering van lamellenafscheiders kunt u contact opnemen met AQA – bel +31(0)725628486 of mail info@aqa.nl
Lees meer…